Πολυεστιακά Γυαλιά Πολυεστιακά Γυαλιά Πολυεστιακά Γυαλιά Πολυεστιακά Γυαλιά Πολυεστιακά Γυαλιά

Πολυεστιακά Γυαλιά

Mε την έναρξη της πρεσβυωπίας μπαίνουμε σε μια διαδικασία όπου χρειαζόμαστε γυαλιά οράσεως για να μπορέσουμε να διορθώσουμε την όραση μας κοντά όπως κατά τη διάρκεια του διαβάσματος. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η αιτία της πρεσβυωπίας είναι η ανάπτυξη σε μέγεθος του φακού που βρίσκεται μέσα στο μάτι μας, με αποτέλεσμα να μην έχει πια τη δυνατότητα και την ελαστικότητα ν’ αλλάζει το σχήμα του, έτσι ώστε να μπορεί να εστιάζει κατάλληλα. Γι αυτό το λόγο, έχουμε θολή και αδύναμη όραση, όταν κοιτάζουμε κάποιο αντικείμενο σε πολύ κοντινή απόσταση.

Σήμερα οι απαιτήσεις της καθημερινότητά μας υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα ενός γυαλιού που καλύπτει όλες μας τις ανάγκες. Τα πολυεστιακά γυαλιά είναι η λύση που θα διορθώσει την όραση μας σε όλες τις αποστάσεις κάνοντας έτσι αρκετά πιο εύκολη τη χρήση τους στις καθημερινές δραστηριότητες μας. Τα πολυεστιακά γυαλιά έχουν την δυνατότητα να συμπεριλαμβάνουν τη μακρινή σας διόρθωση αλλά και την κοντινή σε ένα και μόνο ζευγάρι, βάσει της οφθαλμολογικής σας συνταγής. Όποιοι κι αν είναι οι βαθμοί σας (μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού και πρεσβυωπίας) υπάρχει πάντα ένα κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών που μπορεί να σας προτείνει ο οπτικός σας.

Η λειτουργία των πολυεστιακών γυαλιών είναι απλή. Η δύναμη του φακού αλλάζει σταδιακά και ομαλά από το πάνω μέρος του, που αντιστοιχεί στη μακρινή όραση, προς τα κάτω, όπου βρίσκεται η κοντινή όραση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να έχει κανείς τέλεια όραση και στις μεσαίες αποστάσεις.

Όσον αφορά στην Ελλάδα όπου υπάρχει έντονος ήλιος σχεδόν όλο τον χρόνο, τα πολυεστιακά γυαλιά μπορούν να συνδιαστούν με φωτοχρωμικό υλικό που σκουραίνει όταν εκτίθεστε στον ήλιο παρέχοντας 100% απορροφητικότητα στην υπεριώδη ακτινοβολία σαν να φοράτε γυαλιά ηλίου. Αντίθετα, όταν μπαίνετε σε εσωτερικούς χώρους ή κατά τη διάρκεια της νύχτας γίνεται λευκό και διαυγές.

Τέλος, ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει η ανάπτυξη των πολυεστιακών φακών οράσεως είναι ότι τώρα πια τα πολυεστιακά γυαλιά κατασκευάζονται εξατομικευμένα για τον κάθε άνθρωπο, έτσι ώστε να καλύπτουν στο 100% τις ανάγκες του τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και στα hobby του αλλά και στην καθημερινότητα του.