Οφθαλμικοί Φακοί Οφθαλμικοί Φακοί Οφθαλμικοί Φακοί Οφθαλμικοί Φακοί Οφθαλμικοί Φακοί

Οφθαλμικοί Φακοί

Οι οφθαλμικοί φακοί είναι οι φακοί οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν τη συνταγή σας για τη διόρθωση της όραση σας. Αφού έχετε πρώτα αποφασίσει ποιον σκελετό θα χρησιμοποιήσετε, κατόπιν θα πρέπει να επιλέξετε τους οφθαλμικούς φακούς σας. Η επιλογή των οφθαλμικών φακών εξαρτάται από τις δραστηριότητές σας, τον βαθμό της συνταγής σας και το είδος του σκελετού που διαθέτετε.

Οι οφθαλμικοί φακοί χωρίζονται σε φακούς μονής οράσεως (μυωπία, υπερμετρωπία, πρεσβυωπία), διπλοεστιακά (μακρινής και κοντινής οράσεως) και πολυεστιακά που περιλαμβάνουν φακούς για όραση σε όλες τις αποστάσεις.

Υλικά Κατασκευής

Κρύσταλλα

Το κρύσταλλο υπήρξε το πρώτο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή οφθαλμικών φακών το οποίο με την εξέλιξη της τεχνολογίας αντικαταστάθηκε ως επί το πλείστον από το οργανικό και σήμερα χρησιμοποιείται μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Οργανικά

Πιο σύγχρονοι οφθαλμικοί φακοί αντικατέστησαν στην αγορά τα κρύσταλλα λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν. Το σημαντικό πλεονέκτημα τους είναι ότι δεν σπάνε και είναι πιο ελαφριοί κάνοντας τα γυαλιά πιο άνετα για καθημερινή χρήση.

Polycarbonate

Το υλικό αυτό προσφέρει μειωμένο βάρος σε συνδυασμό με πολύ μεγάλη αντοχή. Είναι υλικό το οποίο χρησιμοποιείται πολύ σε συγκεκριμένα επαγγέλματα και sports.

Επιστρώσεις

Αντιανακλαστικές Επιστρώσεις

Τα κρύσταλλα όπως και οι οργανικοί οφθαλμικοί φακοί επιδέχονται επίστρωση με σκοπό την μείωση των αντανακλάσεων. Τα σημαντικά προτερήματα των επιστρώσεων αυτών είναι ότι οι φακοί δεν καθρεφτίζουν και μειώνουν σημαντικά τις αντανακλάσεις από το περιβάλλον φωτισμό κατά την εργασία.

Σκλήρυνση

Οι οργανικοί φακοί λόγω του ότι το υλικό τους είναι πιο μαλακό από τους κρυστάλλινους φακούς έχουν το μειονέκτημα ότι γρατζουνίζονται πιο εύκολα. Γι αυτό το λόγο, υπάρχει πλέον σήμερα η δυνατότητα επίστρωσης "σκλήρυνσης" η οποία αυξάνει την αντοχή των οργανικών φακών.

Δείκτης διάθλασης

Με τον όρο δείκτη διάθλασης εννοούμε το χαρακτηριστικό της ύλης των οφθαλμικών φακών που μας δείχνει τη μεταβολή του πάχους τους. Ο δείκτης διάθλασης ξεκινάει από 1.5.

Πολυεστιακοί οφθαλμικοί φακοί

Το 1959, όταν κατασκευάστηκε ο πρώτος πολυεστιακός φακός ,μέχρι και σήμερα ,οι φακοί  εξακολουθούν να ενισχύουν την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων με πρεσβυωπία. Η πρεσβυωπία δεν έχει θεραπεία καθώς δεν είναι πάθηση. Είναι η φυσιολογική εξέλιξη του οφθαλμού και οι δυσκολίες της είναι καθαρά λειτουργικές. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι διόρθωσης της πρεσβυωπίας , ωστόσο η διόρθωση της με γυαλιά παράλληλα με την μυωπία ή την υπερμετρωπία παραμένει η πιο ασφαλής και αξιόπιστη λύση. Αυτή την λύση έρχονται να δώσουν τα πολυεστιακά γυαλιά οράσεως τα οποία σας λύνουν τα χέρια για όλες τις αποστάσεις. Ενημερωθείτε τηλεφωνικά για τα είδη των πολυεστιακών φακών νέας γενιάς για γρήγορη και ασφαλή προσαρμογή, το κόστος τους, τις ισχύουσες προσφορές και τις δυνατότητες αντικατάστασης τους.

Μονοεστιακοί οφθαλμικοί φακοί

O  μονοεστιακός φακός έχει την ίδια δύναμη διόρθωσης σε όλη την επιφάνειά του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για  μια απλή διόρθωση της όρασης, όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός, Οι μονοεστιακοί φακοί είναι διαθέσιμοι σε διάφορα υλικά, τα οποία καθορίζουν τη λεπτότητα και την αντοχή του φακού, καθώς και την ελαφρότητά του. Η επιλογή γίνεται ανάλογα με την ανάγκη της κάθε διόρθωσης, τις προδιαγραφές του σκελετού, τον τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις του εκάστοτε χρήστη. Δεν αντιστοιχεί ένας τύπος φακού για όλους τους ανθρώπους. Συμβουλευτείτε τους οπτικούς μας και επιλέξτε μαζί τον τύπο φακού που θα σας προσφέρει μια άνετη, ξεκούραστη και ποιοτική όραση.

Κοντινής-μεσαίας απόστασης

Πολλοί άνθρωποι από την ηλικία των  40 και άνω χρησιμοποιούν γυαλιά για να βοηθήσουν την κοντινή τους όραση. Στο κοντινό μέλλον, οι περισσότεροι από αυτούς θα χρειαστεί να διορθώσουν και την όραση τους σε μεσαίες αποστάσεις (αποστάσεις υπολογιστή). Αναγνώριση και λύση του προβλήματος. Υπάρχουν μερικά προφανή σημάδια που μαρτυρούν την δυσκολία της μεσαίας όρασης. Για παράδειγμα, η ώθηση των γυαλιών στην άκρη της μύτης ή στο επάνω μέρος του μετώπου. Αυτά είναι σημάδια ότι τα γυαλιά ανάγνωσης που χρησιμοποιεί ο χρήστης περιορίζουν την όρασή στην απόσταση ανάγνωσης (περίπου 40 εκ.), ή ελαφρώς πέρα από αυτήν, χωρίς όμως να δίνουν λύση στην ανάγκη για τη μεσαία απόσταση. Εδώ έρχονται να σας δώσουν λύση οι οφθαλμικοί φακοί κοντινής-μέσης απόστασης. Η κάθε εταιρία δίνει μια δική της ονομασία για την αναγνώριση του κάθε προϊόντος. Εσείς μπορείτε να τα ζητήσετε με βάση την επιθυμητή απόσταση εργασίας σας κι εμείς θα βρούμε την λύση.

Ειδικές Κατασκευές

Πολωτικοί Φακοί

Είναι οι καταλληλότεροι για περιορισμό του θάμβους κατά τις απογευματινές ώρες ή κατά την οδήγηση λόγω αντανακλάσεων στην άσφαλτο, καθώς και σε αθλητικές δραστηριότητες σε χιόνι ή θάλασσα.

Χωρίς Πολωτικό Φακό   -  Με Πολωτικό Φακό

 

 

 

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ ΓΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πολωτικό κίτρινο για ποδηλασία ,πατινάζ και ψάρεμα

Πολωτικό καφέ για θαλάσσια αθλήματα

Πορτοκαλί για σκί με ομίχλη, κυνήγι και τοξοβολία

Καφέ ανοιχτό για γκολφ και τένις

Σκούρο καφέ για πεζοπορία, ποδηλασία, αναρρίχηση και σκι.

Βαφές

Σε όλους τους οφθαλμικούς φακούς υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης βαφής σε μεγάλο χρωματολόγιο καλύπτοντας τις ανάγκες τόσο στα sports, στην ψυχαγωγία όσο και στις μετεγχειρητικές οφθαλμικές θεραπείες.

1. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ

Οι ιατρικές βαφές είναι εξειδικευμένα χρώματα, που φιλτράρουν συγκεκριμένο μήκος κύματος, ανάλογα με την ειδική πάθηση του οφθαλμού.

Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται το contrast στο υπόλοιπο οπτικό φάσμα, ενώ παράλληλα οι φακοί προστατεύουν από την UV ακτινοβολία.

Ενδείκνυνται για την πρόληψη και την καταπολέμηση παθήσεων όπως:

•           εκφύλιση ωχράς κηλίδας

•           μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια

•           γλαύκωμα

•           αμβλυωπία

•           αλφισμός

2. AIRWEAR MELANIN

Μελανίνη είναι μία φυσική χρωστική ουσία που βρίσκεται σε όλο το ανθρώπινο σώμα. Ο ρόλος της είναι να μας προστατεύει συνεχώς, φιλτράροντας τη βλαβερή ακτινοβολία που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες UV (100% ) και το μπλε φως (98%), διατηρώντας όμως ταυτόχρονα φυσική χρωματική αντίληψη.

Ο φακός  ενεργεί ακριβώς όπως και η φυσική μελανίνη, ως ασπίδα κατά των επιβλαβών υπεριωδών ακτίνων, προστατεύοντας την υγεία του αμφιβληστροειδούς και της επιδερμίδας γύρω απ’ τα μάτια.

3. ΦΩΤΟΧΡΩΜΙΚΟΙ

Φακοί που στην ουσία αντικαθιστούν πλήρως τους απλούς λευκούς φακούς. Είναι η ιδανική επιλογή για την καθημερινότητά σας. Προσφέρουν ποιότητα όρασης, οπτική άνεση και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και το ηλιακό θάμβος. Προσαρμόζονται αυτόματα στις συνεχείς και εναλλασσόμενες συνθήκες φωτισμού.

ΑΠΕΥΘΥΝONTAI

•           Σε όλους τους διοπτροφόρους που η εργασία τους απαιτεί συνεχή μετακίνηση από εξωτερικό σε εσωτερικό χώρο.

•           Συνίστανται για παθήσεις όπως η φωτοευαισθησία, η εκφύλιση ωχρής κηλίδας και καταρράκτη.

•           Σε χρήστες που επιζητούν την απόλυτη λύση σε ένα ζεύγος φακών.

Οι φωτοχρωμικοί φακοί ενεργοποιούνται με τη ύπαρξη της UV ακτινοβολίας. Τα περισσότερα παρ-μπριζ των αυτοκινήτων μπλοκάρουν αυτόματα την UV ακτινοβολία, προστατεύοντας έτσι το εσωτερικό της καμπίνας του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα οι φωτοχρωμικοί φακοί να μην ενεργοποιούνται. Υπάρχουν όμως φωτοχρωμικοί φακοί που ενεργοποιούνται παράλληλα και με το μπλε-βιολετί ορατό φώς, έτσι ενεργοποιούνται ελαφρώς πίσω από το παρ-μπριζ του αυτοκινήτου (10%).