Επιλογή σκελετού γυαλιών οράσεως

1 Φεβρουαρίου 2011

Η επιλογή των κατάλληλων γυαλιών είναι μία διαδικασία που υπόκειται σε γεωμετρικούς κανόνες και το προσωπικό style του καθενός. Επιτυχία του οπτικού είναι να φτάσει στο σωστό αισθητικό αποτέλεσμα κατορθώνοντας την ισορροπία μεταξύ του ιδιαίτερου προσώπου του καθενός και των κατάλληλων γυαλιών οράσεως. Στο κείμενο που ακολουθεί σας προσφέρουμε χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή επιλογή των γυαλιών σας.

ΣΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Εάν το πρόσωπο σας είναι:

Στρογγυλό

Σας προτείνουμε σκελετούς σε γεωμετρικά σχήματα με έντονες γωνίες τα οποία δημιουργούν την εντύπωση μακρύτερου προσώπου.

Μακρόστενο

Η σωστή επιλογή είναι σκελετοί με στρογγυλές φόρμες και βραχίονες με έντονα χρώματα δίνοντας την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους.

Oval

Σε oval πρόσωπο μπορείτε να φορέσετε οποιοδήποτε σχήμα, προτείνονται επίσης grief (σκελετό χωρίς πλαίσιο) ο οποίος δεν φαίνεται στο πρόσωπο.

Διαμάντι

Επιλέξτε σκελετούς οι οποίοι να είναι φαρδύτεροι από τα ζυγωματικά σας σε τετράγωνα σχήματα.

ΔΕΡΜΑ

Ανοιχτόχρωμο /Σταρένιο

Όσοι έχετε τέτοιο τύπο δέρματος είστε προνομιούχοι γιατί σας ταιριάζουν όλα τα χρώματα των σκελετών των γυαλιών.

Μελαχρινό

Σε μελαχρινά δέρματα ταιριάζουν τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το ροζ, και οι αποχρώσεις του καφέ.

Ροζ

Σε ανθρώπους με απόχρωση του ροζ ταιριάζουν τα δροσερά χρώματα όπως πράσινο, κίτρινο και καφέ.

ΜΥΤΗ

Γαλλική

Κατάλληλοι είναι οι σκελετοί οι οποίοι έχουν τη γέφυρα ψηλά λόγω του ότι στηρίζεται στις πλευρές της μύτης και όχι στο πάνω μέρος της με αποτέλεσμα να κάνει τη μύτη να μην φαίνεται μικρή. Μία καλή επιλογή είναι οι σκελετοί με ενιαίο επιρρήνιο (μηχανισμός στήριξης) όπου μας επιτρέπει τη σωστή τοποθέτηση του γυαλιού πάνω στη μύτη.

Μακριά

Επιλέξτε σκελετούς με χοντρή γέφυρα που να στηρίζονται όσο το δυνατό χαμηλότερα στη μύτη σας, έτσι ώστε να μην τονίζεται. Καλύτερη επιλογή είναι οι μεταλλικοί σκελετοί με τα προσαρμοσμένα επιρρήνια.

Προβολή όλων των άρθρων