Γυαλιά Ηλίου Γυαλιά Ηλίου Γυαλιά Ηλίου Γυαλιά Ηλίου

Γυαλιά Ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου αποτελούν μια σημαντική προστασία απέναντι στις επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου και στην αποφυγή πολλών επώδυνων παθήσεων που μπορούν να προκληθούν απο την ηλιακή ακτινοβολία. Στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο, αφού υπάρχει ηλιοφάνεια σχεδόν όλο τον χρόνο, τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να είναι ένα αξεσουάρ που πάντα πρέπει να έχουμε μαζί μας. Αυτό που θα πρέπει να προσέχουμε κατά την αγορά ηλίου είναι να φέρουν την ειδική σήμανση της Ευρωπαϊκής Ένωσης CE και επίσης να γνωρίζουμε τη χρήση για την οποία προορίζονται έτσι ώστε να επιλέξουμε τη σωστή σκουρότητα καθώς και τον τύπο του σκελετού.

ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

Τα γυαλιά ηλίου κατασκευάζονται σε μια τεράστια γκάμα χρωμάτων ώστε να καλύπτουν όλες τις απαίτησεις και όλες τις μόδες. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

Οι αποχρώσεις του καφέ είναι ιδανικές για την έντονη ηλιοφάνεια, καθώς περιορίζουν το εκτυφλωτικό φως. Οι καφέ φακοί είναι ιδανικοί για θάλασσα και βουνό π.χ. ορειβασία και αναρρίχηση.

 

Οι κίτρινοι φακοί είναι κατάλληλοι για χειμερινά σπορ και εξορμήσεις γιατί κάνουν τα χρώματα πιο έντονα και φωτεινά. Οι κίτρινοι φακοί είναι κατάλληλοι για οδήγηση.

 

 

Οι γκρι και γκριζοπράσινοι φακοί ενδείκνυνται για τις περισσότερες χρήσεις, αφού φιλτράρουν το έντονο φως και προσφέρουν καλή σκίαση, χωρίς να παραμορφώνουν τα χρώματα.

  

 

 

Οι χρωματιστοί φακοί π.χ. ροζ ή μωβ είναι η καλύτερη επιλογή για την πόλη, ειδικά όταν έχει συννεφιά, γιατί δε δημιουργούν μεγάλη σκίαση αλλά και για υδάτινα σπορ αφού προσφέρουν το σωστό contrast αντικειμένων τα οποία βρίσκονται σε χώρο με μεγάλες γαλάζιες ή πράσινες επιφάνειες.

 

Φωτοχρωμικοί φακοί (photogray)

Πρόκειται για φακούς που, ανάλογα με το φως που δέχονται, σκουραίνουν ή ανοίγουν.

 

Φακοί με ανακλαστικά φίλτρα

Tα φίλτρα αυτά δεν απορροφούν την ακτινοβολία, αλλά την ανακλούν στο περιβάλλον. Τέτοια είναι οι καθρέφτες ή οι κατοπτρικοί φακοί.

  

 

Φακοί με πολωτικά φίλτρα

Tα φίλτρα αυτά δεν διαχέουν το φως προς διάφορες κατευθύνσεις, απλά απορροφούν μέρος του και ανακλούν το υπόλοιπο.

Διαθέτουμε γυαλια ηλίου από τους παρακάτω οίκους: