Φακοί Επαφής Φακοί Επαφής

Φακοί Επαφής

H εφαρμογή φακών επαφής στο Excellens.

To Excellens, χάρη στην τεχνογνωσία της ομάδας του, και τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό που διαθέτει, προωθεί την εφαρμογή των φακών επαφής ένα βήμα μπροστά.

Στο άρτια εξοπλισμένο τμήμα εφαρμογής φακών επαφής, είναι δυνατό να γίνει εφαρμογή φακών επαφής στα εξής περιστατικά:

Το Excellens διαθέτει την γνώση, την εμπειρία και την  τεχνολογική δυνατότητα να φέρει σε πέρας την εφαρμογή φακών επαφής σε οποιοδήποτε περιστατικό.  Ειδικά στον τομέα του κερατόκωνου, η εφαρμογή φακών επαφής γίνεται εξατομικευμένα για κάθε περιστατικό και για κάθε οφθαλμό. Ο κατάλληλος φακός που θα επιλεχθεί για τον κάθε ασθενή, σχεδιάζεται για τον δικό του οφθαλμό προσωπικά, καταλήγοντας στην καλύτερη δυνατή όραση και άνεση.

Κάποιους από τους τύπους φακών επαφής που διαθέτουμε είναι οι εξής:

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Excellens εφαρμόζονται σκληρικοί φακοί επαφής ακόμα και στα πιο σύνθετα περιστατικά με ασύμμετρο κερατοειδή.

Ακόμα και όταν όλοι οι ειδικοί φακοί επαφής αποτύχουν να βελτιώσουν την όραση, ο σκληρικός φακός επαφής, καθώς εφαρμόζεται στον σκληρό χιτώνα (το λευκό τμήμα του οφθαλμού) και σχηματίζει θόλο πάνω από τον κερατοειδή χωρίς να τον ακουμπάει, προσφέρει σταθερή εφαρμογή και μέγιστη δυνατή όραση.

Για περιστατικά που και ο σκληρός χιτώνας είναι ασύμμετρος, στο Excellens υπάρχει η δυνατότητα λήψης εκμαγείου του οφθαλμού με βιοσυμβατικά υλικά. Στη συνέχεια με βάση το αποτύπωμα του οφθαλμού, κατασκευάζεται ο φακός επαφής.

Όσον αφορά στις παθήσεις τις οφθαλμικής επιφάνειας, η θεραπευτική, φαρμακευτική και χειρουργική αντιμετώπιση, σε συνδυασμό με τη χρήση του κατάλληλου φακού επαφής, είναι ικανή να προσφέρει λύση σε πολλά περιστατικά. Είτε μιλώντας για σοβαρή ξηροφθαλμία είτε για καταστροφή των κυττάρων της οφθαλμικής επιφάνειας, οι φακοί επαφής μπορούν να συμβάλλουν στη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων.